Lisa, un sat din Ţara Oltului

01lisa-01Comuna cu peste 1000 de locuitori şi 326 de gospodarii, este situată la poalele munţilor Făgăraş, în străvechea ,,Ţară a Făgăraşului” sau ,,Ţară a Oltului”, aproape de mânăstirea Sâmbăta de Sus. Deşi aspectul satului şi viaţa oamenilor s-au modernizat în mare măsură, se mai păstrează încă elemente de civilizaţie şi cultură tradiţională.Atelier_prelucrat_straie

În anul 2000, sub egida programului ,,UE Montana – Civilizaţia unei lumi disparute”, s-a încheiat un parteneriat între Regiunea Piemonte din Italia si Consiliul Judeţean Braşov din România, prin care s-a finanţat proiectul de reconstituire şi integrare în circuitul turistic modern a unui ansamblu de instalaţii ţărăneşti de prelucrare a straielor în Lisa.

Construcţia noului atelier s-a realizat din materiale, unelte si tehnici tradiţionale, cunoscute de meşterii cioplitori în lemn. La baza întregului demers a stat păstrarea instalaţiilor şi tehnicilor tradiţionale (coşul de păruială, coşul de îngroşat, roata hidraulică şi vâltorile), reintroduse într-un nou context.


Citeşte mai mult...

Program de vizitare

IARNA

- Marti - Duminica 9.00- 17.00
- Luni - INCHIS

VARA

- Marti - Duminica 10.00- 18.00
- Luni - INCHIS

Tarif de intrare

  • Adulti: 5 RON
  • Pensionari : 3 RON
  • Elevi/studenti : 2 RON