Expoziţia „Scheieni şi albumul lor de familie” ediţia a V- a

scheienii_si_albumul_de_familie_01Expoziţia "Şcheieni şi albumul lor de familie" ediţia a V –a, deschisă în perioada iunie 2011- februarie 2012, ne introduce în viaţa Şcheiului interbelic, cu episoade din familiile Săsărman şi Vili, prezente în comunitatea locală ca fervenţi promotori ai identităţii locale.

Săsărman Polixenia este urmaşa, pe linie maternă, a unei vechi familii de negustori din Schei; tatăl, Vasile Iordache, fost secretar-contabil al Protopopiatului Bisericii Sf. Nicolae, a fost implicat profund în viaţa socială şi culturală a Scheiului.

Albumul de familie păstrat de Vili Gheorghe îl prezintă ca pe un martor ocular al comerţului braşovean din perioada interbelică, el fiind totodată unul dintre împătimiţii care a colecţionat tot ce a găsit semnificativ referitor la istoria şi tradiţiile de viaţă ale scheienilor.scheienii_si_albumul_de_familie_00

Expoziţia continuă astfel seria modelelor strălucite care au rămas înca în memoria afectiva a locului fiind redate publicului pe tot parcursul anului 2010 şi reluată în 2011.

Program de vizitare

IARNA

- Marti - Duminica 9.00- 17.00
- Luni - INCHIS

VARA

- Marti - Duminica 10.00- 18.00
- Luni - INCHIS

Tarif de intrare

  • Adulti: 5 RON
  • Pensionari : 3 RON
  • Elevi/studenti : 2 RON