Satul și atelierele școlare

Un nou proiect educațional al muzeului

Muzeul de Etnografie Brașov lansează prima platformă de comunicare cu micii artizani din județ, care vine cu un mesaj simplu și direct: copii de toate vârstele din localități din Țara Bârsei, Țara Oltului și zona Rupea pătrund în universul meşteşugurilor tradiţionale, aprofundează tehnicile şi operaţiile specifice și împărtășesc această experiență cu noi.

Deschidem seria cu prezentarea atelierelor pedagogice organizate în cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Sâmbăta de Sus Apuseană, sub îndrumarea doamnei profesor Adina Moldovan, pe care am cunoscut-o anul trecut în cercetările noastre de teren.

Prima experianță pe care v-o împărtășim astăzi este atelierul „Cusături de poveste", în care micii artizani au realizat ii, icoane cusute pe pânză albă, acoperăminte pentru vase liturgice, felicitări cu monograme, toate în tehnica punctului în cruce.

„În anul ICONARILOR, am realizat, în cadrul atelierului „Cusături de poveste", icoane cusute pe pânză albă, în tehnica punctului în cruce. Cu cele 12 icoane realizate de fete am participat în cadrul proiectului „Biserica, școala, familia", la secțiunea „cusături și împletituri", unde am obținut locul al II-lea.

Le mulțumim talentatelor noastre eleve, cât și familiilor care le-au susținut, și, de asemenea, Parohiei „Sfântul Teodor Tiron", Sâmbăta de Sus Apuseană, care s-a îngrijit de procurarea materialelor (pânză, ață, rame)!" (Adina Moldovan)

Povestea atelierelor din Sâmbăta de Sus nu se oprește aici, Muzeul de Etnografie va continua să vă aducă în atenție și alte obiecte făurite de ei.

1 234567

Program de vizitare

IARNA

- Marti - Duminica 9.00- 17.00
- Luni - INCHIS

VARA

- Marti - Duminica 10.00- 18.00
- Luni - INCHIS

Tarif de intrare

  • Adulti: 5 RON
  • Pensionari : 3 RON
  • Elevi/studenti : 2 RON